راهکارهای رهایی از تنبلی و اهمال کاری

راهکارهای ترک تنبلی و اهمال کاری

ترک تنبلی و غلبه بر اهمال کاری را در دستور کار خود قرار دهید

ترک تنبلی کار بسیار مفیدی است که بسیاری از ما بارها و بارها خواسته ایم آن را در برنامه ی روتین و روزمره ی خود بگنجانیم ولی چنین اتفاقی رخ نداده است. برای غلبه بر تنبلی در گام اول شما باید به خودسازی برسید. همه چیز از خود درونی ما سرچشمه می گیرد. ما خودمان می دانیم که چه هستیم، چه قابلیت هایی داریم و به چه جایگاهی خواهیم رسید. با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که چگونه می توانید به ترک تنبلی و غلبه بر اهمال کاری بپردازید.

 

در گام اول ترک تنبلی باید انرژی های منفی را از خود دور کنید

منظور ما از انرژی منفی چیست؟ هر چیزی و یا هر کاری که شما را ناراحت، عصبی، پریشان، دلسرد و دلمرده می کند را دور بیندازید. به طور مثال: رفتار یکی از دوستانتان ممکن است شما را عصبی کند. شما می توانید از او دوری گزینید و یا اگر نمی توانید از او دوری گزینید و آن فرد یکی از اعضای خانواده شماست، تا جایی که می توانید ارتباط خود را با او کم کنید.

دور کردن انرژی های منفی از خود
مدیتیشن یکی از راه های دور کردن انرژی منفی

اگر فکر کردن به موضوعی شما را آزار می دهد، راجع به آن موضوع اصلا فکر نکنید و به چیزهای خوشایند توجه ویژه ای داشته باشید.

گاهی اوقات انرژی های منفی در خانه، وسایل غیر ضروری هستند. وسایلی مثل: لباس های اضافه و یا لوازم خانگی غیر ضروری و یا شلوغی بیش از حد خانه. تا جایی که می توانید وسایل اضافی را بفروشید و یا دور بریزید. باید فضایتان خلوت باشد.

دیده اید که برخی از افراد همیشه شلخته اند و برای توجیه و عدم ترک تنبلی بهانه تراشی می کنند؟

مثلا می گویند که کارمان زیاد است و توان و فرصت تمیزی و نظافت خانه را نداریم. همه ی این عوامل از تنبلی نشات می گیرد.

شلختگی محیط اطراف
شلختگی از عوامل اهمال کاری

یا بسیاری از افراد، کارمند هستند و کارشان را بهانه می کنند که نمی توانیم به تمیزی و نظافت خانه بپردازیم.

همه ی این عوامل از بی انگیزگی نشات می گیرد.

در گام دوم ترک تنبلی باید برای کارهای خود برنامه ریزی کنید

برای ریز ترین کارهای خود مثل زمان خوردن ناهار و زمان خوردن شام برنامه ریزی کنید و بعد برای هدف خود وقت بگذارید. بسیاری از افراد می گویند که ما برنامه ریزی انجام می دهیم ولی به بند های آن عمل نمی کنیم و دوباره روز از نو و روزی از نو.

برنامه ریزی برای جز به جز از کارهای روزانه
برای کنترل تنبلی باید برای کارهای روز اولویت بندی برنامه ریزی داشت

تنبلی یک اختلال رفتاری است که از ذهن ما ریشه می گیرد و به توان جسمی ما ارتباطی ندارد. به طور مثال: ما اول صبح قصد داریم برای وعده ی عصرانه کیک درست کنیم ولی هنگام عصر می بینیم که هیچ کاری انجام نداده ایم. ممکن است در آن روز سر حال باشیم و یا کارهای مفید دیگری را انجام داشته باشیم. پس تبلی ریشه ی ذهنی دارد و ترک تنبلی و غلبه بر اهمال کاری از قدرت توان و ذهنی ما سرچشمه می گیرد.

تا جایی که می توانید به برنامه ریزی خود عمل کنید. اگر همه ی موارد را نتوانستید عملی کنید، حتما یک الی دو مورد از برنامه های از پیش تعیین شده ی خود را عملی کنید.

در گام سوم باید برای خود هدف تعیین کنید و آن را در اولویت کارهای روتین و روزمره ی خود قرار دهید

بسیاری از ما برای خود هدفی را تعیین می کنیم ولی نیمه کاره آن ها را رها می کنیم. به نظر شما علت کار در چیست؟ علت اصلی بی انگیزگی ما در انجام کارهاست. ما باید به دنبال یک عامل انگیزاننده باشیم.

هدفگذاری
هدفگذاری نوعی عامل انگیزاننده

در بسیاری از شرکت های خصوصی و سازمان ها توصیه می شود که مدیران به ایجاد انگیزه در کارکنان بپردازند. کارمند و یا کارگر باید برای انجام کار رغبت و تمایل داشته باشد. اگر یک مدیر هستید با تمجید از کارکنان و تعیین پاداش هایی هر چند اندک، از کارکنان خود تعریف و تمجید نمایید.

بگذارید با ذکر یک مثال، مفهوم انگیزه و عامل انگیزاننده را برای شما مشخص کنم.

به طور مثال: شما تصمیم می گیرید برای کنکور سراسری درس بخوانید و در رشته ی پزشکی تحصیل کنید. و باید به صورت مداوم و تا یک سال درس بخوانید ولی در نیمه ی راه بارها و بارها درس را ول می کنید. شما باید انگیزه ای قوی داشته باشید. اگر پزشک شوید، می توانید به یکی از پر درآمد ترین افراد تبدیل شوید. می توانید با پول خود خانه و ماشینی لوکس را خریداری کنید و به سفرهای خارجی بروید. می توانید هر لباسی که دوست دارید را خریداری کنید. خودتان را در آینده مجسم کنید و سعی کنید که آینده را در جلوی چشمان خود به طور عمیق مشاهده کنید.

 

عامل انگیزاننده درست مثل مثالی است که در بالا ذکر شد و برای ترک تنبلی باید به آن توجه ویژه داشته باشید

برای کوچکترین اهداف خود، عامل انگیزاننده تعریف کنید. به طور مثال: برای پخت کیک عصرانه که می خواهید در هنگام عصر آن را نوش جان کنید،  می تواند عامل انگیزاننده این باشد که از تزئین جدید استفاده کنید و از آن کیکی که درست کرده اید، برای دوستان خود پذیرایی کنید و هنر خود را در جمع نشان دهید.

یا بطور مثال: شما چاق هستید و اضافه وزن دارید و پرخوری می کنید و به وزنتان هم روز به روز اضافه می شود.

داشتن اندام زیبا
داشتن اندام زیبا نوعی عامل انگیزاننده

 

می توانید به صورت روزانه به پیاده روی بروید. عامل انگیزاننده در این جا لاغری و خوش فرم شدن بدن شماست و هوایی را نیز به صورت روزانه تازه می کنید. حتی می توانید با دوستان خود به پیاده روی بروید و اوقاتی از روز را با آن ها بگذرانید.

پیاده روی روزانه
پیاده روی روزانه حال و هوای شما را برای ادامه روز تغییر میدهد

ایجاد عامل انگیزاننده در انجام امور و هدف های کوچک، به ترک تنبلی و غلبه بر اهمال کاری کمک ویژه ای می کند. پس همیشه قبل از تعیین هدف به دنبال عامل انگیزاننده باشید. چیزی و یا کاری که شما را خوشحال می کند و سر کیف می آورد.

در گام چهارم ترک تنبلی می توانید به خود پاداش بدهید

بله، درست شنیده اید!!! پاداش. دقت کنید که پاداش با عامل انگیزاننده تفاوت زیادی دارد. برای خود پاداش کوچکی را تعیین کنید. مثلا خود را به یک پیتزا مهمان کنید و یا یک هدیه کوچک برای خود بخرید.

به خودتان هدیه بدهید
به خودتان هدیه بدهید برای داشتن انگیزه برای انجام کار

چند نکته درباره ترک تنبلی

  • کاری را انجام دهید که واقعا از ته دل آن کار را دوست می دارید. به توانایی جسمانی خود نیز توجه ویژه داشته باشید. به طور مثال فردی با قد کوتاه و جثه ای ریز، نمی تواند در معدن کار کند و یا یک دروازه بان فوتبال شود. باید کاری را مطابق با ویژگی های جسمی خود انجام بدهد. البته علاقه نیز شرط اول است.
کاری ا که واقعا دوست دارید انجام بدهید
کاری را که از ته دل دوست دارید انجام بدهید
  • برای خود هدف مستقل داشته باشید و از لحاظ مادی به خانواده وابسته نباشید. خانواده هایی که به لحاظ مالی فرزندان خود را ساپورت می کنند، بچه هایی تنبل را تحویل جامعه می دهند. زیرا فرزند یاد نمی گیرد که بر روی پای خود بایستد و تلاش کند. برای ترک تنبلی حتما اگر وابسته به خانواده هستید، برای خودسازی خود تلاش کنید و یاد بگیرید که خودتان درآمد داشته باشید.
  • کارها را به دقیقه ی 90 موکول نفرمائید. به عبارتی در آخرین لحظه ای که فرصت انجام آن کار را دارید، انجام ندهید. پیشنهاد میکنیم یک دفترچه لیست کارها همیشه همراه خود داشته باشید و با یادداشت کارهای ضروریتان در ابتدای روز متوجه میشوید که چقدر کار دارین و کدام یک از آن ها اولویت بیشتری دارند و از انجام کارهای اضافه خودداری میکنید.
  • سعی کنید که در خانه بیکار نباشید و بی خود و بی جهت فکر و خیال نکنید. بیکاری افسردگی می آورد و موجب تنبلی می شود. برای ترک تنبلی و غلبه بر اهمال کاری حتما یک سرگرمی انتخاب کنید. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به باشگاه بروند و ورزش کنند.

 

  • اگر دانشجو هستید سعی کنید که در کنار درس خواندن یک کار پاره وقتی را برای خود انتخاب کرده و انجام دهید. کاری که به درستان لطمه ای را وارد نسازد.
  • سعی کنید صبح ها زود تر از خواب بلند شوید و کارهای مهم تر را در اولویت قرار دهید. سلامتی اولویت اول شماست. کار کردن و پول در آوردن اولویت دوم است. سعی کنید در کار و سلامتی خود، خللی را ایجاد نکنید.
سحرخیر باش تا کامروا باشی
سحرخیزی عاملی محرک برای انجام فعالیت های مثبت
  • استرس و اضطراب را از خود دور سازید. کنترل استرس به ترک تنبلی و غلبه بر اهمال کاری کمک زیادی می کند.

سخن پایانی

ریشه ی تنبلی بیشتر عوامل ذهنی است. ولی در برخی مواقع ممکن است بر اثر کمبود ویتامین ها و مواد معدنی باشد. به طور مثال کمبود ویتامین D و آهن، بیماری تیروئید و دیگر عوامل موجب سستی بدن می شود و افراد توانایی انجام هیچ کاری را ندارند. به طور مثال ممکن است که زود خسته شوند، در اکثر مواقع کسل به نظر برسند و بی حوصله و بی اعصاب شوند. حتما در این خصوص به پزشک مراجعه کنید تا ویتامین هایی تقویت کننده هایی را برای شما تجویز کند.

تغذیه نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. از مواد مغذی وغنی از ویتامین ها استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما این است که به پزشک متخصص سنتی مراجعه کنید و متناسب با طبع و مزاج خود غذا بخورید. زیرا برخی غذاها ممکن است برای مزاج شما مناسب نباشد و در شما حس کسالت و تنبلی را ایجاد نماید. دقت کنید که راه آخر، مراجعه به پزشک است. ابتدا لازم است که موانع ذهنی را بررسی کنید.

” با مای پلنر رویاهایت را بنویس”

مای پلنر